Kellemesen sült, mennyei illatú, rusztikus, kézzel nyújtott, kívül ropogós lepény szilvadzsemmel töltve, sokmagvas tésztába öltöztetve.
GYORSFAGYASZTOTT SOKMAGVAS ÉDES LEPÉNY
Összetevők: szilva extradzsem [28,8%] (szilva, cukor, zselésítő anyag: pektinek; étkezési sav: citromsav), BÚZALISZT*, előkeverék fehérjében gazdag kenyérhez(SZÓJA [-fehérje, -töret, -liszt], BÚZA* [-glutén, -liszt, -korpa, -szárított KOVÁSZ], napraforgómag, lenmag, almarost, étkezési só, SZEZÁMMAG, MALÁTALISZT* [ÁRPA, ROZS], stabilizátor: xantángumi; lisztjavító szer: aszkorbinsav), ivóvíz, TEJ, napraforgó olaj, sütőélesztő, sütőszer(térfogatnövelő szerek: nátrium-difoszfát, nátrium-bikarbonát; BÚZAMALÁTALISZT*, BÚZALISZT*, emulgeálószerek: zsírsavak mono- és digliceridjei, zsírsavak mono- és digliceridjeinek mono- és diacetil-borkősav-észterei; cukor, BÚZAGLUTÉN*, stabilizátor: guargumi; csomósodást gátló anyag: kálcium-foszfát; lisztjavító szerek: aszkorbinsav, enzimek), cukor, étkezési só (só, kálium-jodid, csomósodást gátló anyag: kálium-vas(II)-cianid), étkezési ecetsav
Allergén információ: a termék nyomokban RÁKFÉLÉKET,TOJÁST, HALAT, FÖLDIMOGYORÓT, DIÓFÉLÉKET, MUSTÁRT, SZEZÁMMAGOT, PUHATESTŰT és SZÓJÁT tartalmazhat. Az allergén információk az összetevők között NAGYBETŰKKEL kiemelve találhatók.
Minőségét megőrzi: a csomagoláson jelzett időpontig (nap, hónap, év)
Tárolási feltételek: Eredeti, bontatlan csomagolásban, -18 °C-on vagy alacsonyabb hőfokon tárolandó.
Felengedést követően hűtőszekrényben 0-5 °C között tárolandó, 24 órán belül elkészítendő és fogyasztandó.
A FELENGEDETT TERMÉKET ÚJRAFAGYASZTANI TILOS!
Elkészítési útmutató
-
Serpenyőben/rostlapon: zsiradék nélkül, a felengedett lepényt 10 percig, 2-2 percenként forgatva sütjük, amíg a külseje ropogósra nem sül.
-
Kontakt sütő: zsiradék nélkül, a felengedett lepényt 8 percig sütjük, amíg a külseje ropogósra nem sül.
-
Sütőben: zsiradék nélkül, a felengedett lepényt 6-8 percig sütjük 190-200 C°-on, amíg a külseje ropogósra nem sül.
A sütési paraméterek a berendezések teljesítményétől és típusától függően változhatnak!
Átlagos tápérték |
100 g termékben |
Energia |
1274 kJ/304 kcal |
Zsír |
7,6 g |
amelyből telített zsírsavak |
1,1 g |
Szénhidrát |
43,9 g |
amelyből cukrok |
22,7 g |
Fehérje |
11,2 g |
Só |
1,12 g |
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal).